Hoe fijn stof vermijden in uw kachel?

Hoe fijn stof vermijden in uw kachel?

Hoe fijn stof vermijden in uw kachel? Green Deal

Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming

WOODcom – HOTdevil is sterk begaan met mens en milieu en was aanwezig bij de ondertekening van de Green Deal voor de huishoudelijke houtverwarming. De Vlaamse overheid erkent duurzaam karakter van hout als brandstof voor verwarming doch wil de uitstoot verminderen. Zij besliste daarom dat de consument moet gesensibiliseerd worden om verstandig te stoken en tijdig een moderne haard aan te schaffen om zo de uitstoot van fijn stof terug te dringen.

Verder worden er geen maatregelen genomen en blijft alles bij het oude. U kan dus gerust verder blijven genieten van de gezelligheid van uw haardvuur.

Door echter slim te stoken en gebruik te maken van het juiste hout kan je een belangrijke bijdrage doen aan het milieu, zonder dat het geld kost.

  • Efficiënter stoken voor minder fijn stof
  • Jouw bijdrage aan een schoner milieu

 

Hoe fijn stof vermijden in uw kachel? Gebruik droog hout. WOODcom

Gebruik droog hout

Vers gekapt hout en half droog hout levert 2 tot 3 keer minder warmte dan gedroogd hout. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat het stoken van droog hout de uitstoot van fijn stof met maar liefst 74% vermindert in vergelijking met half droog hout. WOODcom verkoopt enkel oven droog hout en elke lading wordt zorgvuldig getest. Draag uw steentje bij aan het milieu en stook daarom enkel met kwalitatief, droog hout. (Zie ook: Enkele tips om efficiënter te stoken)

 

Hoe fijn stof vermijden in uw kachel? Ecologisch vuur aanmaken. WOODcom

Ecologisch vuur aanmaken

Topfire versus Bottomfire: 72% minder uitstoot van fijn stof!

Meestal steekt men een vuur aan door onderaan de aanmaakblokjes en het aanmaakhout te plaatsen om er vervolgens de grotere houtblokken boven op te leggen. Beter echter is omgekeerd te werk te gaan. Je begint met de houtblokken (grootste onderaan). Daar bovenop leg je het aanmaakhout en vervolgens de aanmaakblokjes. De grotere houtblokken krijgen zo de kans om op te warmen en zullen veel minder roken. De uitstoot van fijn stof wordt zo drastisch verminderd. Hout bijleggen doe je op tijd, wanneer er nog een mooie vlam is.

Hoe fijn stof vermijden in uw kachel!

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@woodcom.eu

telefonisch bereikbaar vanaf:
9:00 – 12:00
12:30 – 17:30

Afhaling

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
B-2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za9:00 - 11:30
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

 

Facebook - WOODcom paginaPinterest WOODcom paginaInstagram WOODcom paginaTwitter WOODcom pagina

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden:
home | comfort | garden
België: Voor 15u besteld > levering 48u