Onze BBQ trucs

  • Geduld. Dat is van essentieel belang voor een goede barbecue. Je moet wachten tot de houtskool verbrand is tot gloeiend as.Wacht met grillen tot er een grijswit as laagje op de houtskool ligt. Wie gehaast is en toch aan het bakken moet, neemt as van een vorige barbecue – die moet je dan wel bewaren – en strooit ze over de nog te hete houtskool.
  • Gebruik alleen houtskool waarvan duidelijk op de verpakking is aangegeven dat het geschikt is voor de barbecue en het roosteren van voedingsmiddelen. Cococha is tegenwoordig erg in. Deze natuurlijke brandstof is gemaakt van gezuiverde kokosnoot houtskool, samengeperst en gebonden met rijstmeel. Cococha is makkelijk aan te steken, maar wel wat duurder.
  • Gebruik nooit white spirit of een andere vloeistof om het vuur aan te wakkeren, dat is om problemen vragen. Aanmaakblokjes zijn ideaal – in de handel vind je speciale barbecueblokjes, die geen nare geur afgeven.
  • Opgepast met vet vlees. Eend bijvoorbeeld of spieringskotelet. Gooi dat op voorhand even in de pan om het vet eruit te krijgen en werk het af op de barbecue. Dikke stukken kun je eventueel voorgaren in de microgolfoven.
  • Snij vetrandjes af en voorkom dat je marinade afdruipt.
  • Voor onder meer rollades, een hele ham, kip of kalkoen kan je beter de indirecte gaarmethode onder deksel gebruiken. Je legt dan een gelijke hoeveelheid briketten aan de linker- en rechterkant op het houtskoolrooster en plaatst in het midden een druip pan met een beetje water. De warmte stijgt op en wordt door het deksel en de wand gereflecteerd. Zo wordt het gerecht, net als in een heteluchtoven, langs alle kanten verwarmd en wordt het mooi en gelijkmatig gaar.
  • Sla opflakkerende vlammen tijdens het bakken meteen neer met een water verstuiver.
  • Gebruik een tang of een spatel om te keren, vlees verliest zijn sap als je erin prikt.
  • Een aluminium afdruip bakje in de BBQ vangt de sappen op en voorkomt dat er vuur onstaat.
  • Verhoog de grill als je een korstje ziet en laat rustig verder gaar worden. Hou minstens 10 centimeter tussen de houtskool en het rooster. Hoe groter die afstand hoe minder PAKs op het vlees of de vis worden afgezet.

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@hotdevil.be
NL: +31 (0)172.788.137
info@hotdevil.nl

Openingsuren

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
BE 2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za10:00 - 13:00
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

woodcom-facebook-logo

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden: