Stook goedkoper met houtbriketten

Houtbriketten zijn het moderne en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf.

Besparing op uw stookkosten

Het rendement van uw kachel wordt mede bepaald door het vochtgehalte van het hout, bij HOTdevil briketten ligt dat onder de 5% bij brandhout meestal boven de 20%. Openhaardhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te brengen het verwarmt minder en rookt waardoor uw kachel en schoorsteen worden vervuild door roet en teer (zit in de damp belletjes en slagen aan in de schoorsteen) met direct gevaar voor schoorsteenbrand. Het door het openhaardhout opgenomen water wordt bij verbranding in waterdamp omgezet, Maar met deze damp gaat ook de energie verloren die voor de verdamping nodig was. Daarom heeft brandhout boven de 20% vochtgehalte maar half zo weinig energiewaarde als houtbriketten. De verbrandingswaarde van onze HOTdevil briketten zit dan ook gemiddeld boven de 5,3 Kw/h

Milieubesparing

De HOTdevil heeft zijn persen ondergebracht bij grote fabrikanten van Eiken parket. Vroeger werd dit zaagsel gewoon weg gegooid nu wordt het direct opgezogen en naar onze persen geblazen, waar wij dan met onze hoogwaardige Duitse persen Houtbriketten maken. Dit resulteert in een zeer ecologisch product waarvoor niet speciaal bomen omgehakt moeten worden. 90% minder fijn stof en roetaanslag door de optimale verbranding van het product.

Weinig opslagruimte veel energie

Doordat de briketten hard geperst zijn en compact verpakt is er bijna geen verloren ruimte en beschikt U echt over 960Kg stookhout. De meeste kratten hout wegen tussen de 800 en 900Kg met 20% vocht (water waar U voor betaald en dat eigenlijk enkel maar afkoelt) Inbegrepen.

Ter vergelijking voor 1 pallet Houtbriketten van 960Kg heeft een energiewaarde van 4m3 Haardhout en pakt slecht 1/3 plaats in.

Weinig As afval en gemakkelijk aan te steken

Doordat het vochtgehalte (<5%) zeer laag is, is het as gehalte nihil en dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. De droge en gelijkmatige verbranding zorgt dan ook voor een te verwaarlozen roetaanslag. Bovendien kan de assen door de zuivere verbranding als goede grondverbeteraar in de tuin uitgestrooid worden. Tevens zijn de Houtbriketten gemakkelijk met slechts 1 aanmaakblokje aan te maken. Ze zullen door de hogere temperatuur zeer snel de trek in uw schouw opstarten en zo direct die behaaglijke stralingswarmte geven. U verliest dus geen tijd met de opstartfase en kan direct genieten.

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@hotdevil.be
Afhaling

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
B-2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za10:00 - 13:00
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

woodcom-facebook-logo

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden: