Verwarm goedkoper met houtbriketten

Verwarm goedkoper met houtbriketten

Houtbriketten zijn het eigentijdse en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf.

Bespaar op uw verwarming

Het vochtgehalte van het hout bepaalt mede het rendement van uw kachel. Met HOTdevil houtbriketten ligt dat onder de 5%, in tegenstelling tot het klassieke brandhout waar dit veelal meestal boven de 20% bedraagt (winddroog). Openhaardhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te krijgen. Gevolg is minder warmte en meer rook die uw kachel en schoorsteen vervuilen met roet en teeraanslag waardoor u meer risico loopt op schoorsteenbrand. Door verbranding wordt het vocht in het haardhout omgezet in waterdamp. Met deze dampvorming gaat echter ook de energie verloren die nodig was voor de verdamping. Daarom is de energiewaarde van brandhout met een vochtgehalte > 20% maar maar de helft van deze van houtbriketten. De verbrandingswaarde van onze HOTdevil briketten zit dan ook gemiddeld boven de 5,3 Kw/h.

Milieubesparing

HOTdevil heeft zijn brikettenpersen ondergebracht bij belangrijke fabrikanten van eiken parket. Vroeger werd dit zaagsel gewoon als afval behandeld. Nu wordt het zaagsel gerecycleerd en rechtstreeks naar de pers aangevoerd. Hierdoor bekomen wij houtbriketten van een uitzonderlijke kwaliteit. Onze houtbriketten zijn bijgevolg een zeer ecologisch product waarvoor geen enkele boom extra omgehakt moeten worden. De hierdoor bekomen optimale verbranding resulteert in 90% minder fijn stof en roetaanslag.

Weinig opslagruimte veel energie

Doordat de briketten hard geperst en compact verpakt zijn beschikt u ook daadwerkelijk over 960 kg stookhout. De meeste houtkratten wegen tussen de 800 en 900 kg met 20% vocht (water waarvoor u betaalt en dat eigenlijk enkel maar afkoelt) .

Ter vergelijking: 1 pallet Houtbriketten van 960 kg heeft een energiewaarde vergelijkbaar met 4m3 haardhout en neemt slecht 1/3 plaats in.

Weinig asresten en gemakkelijk aan te steken

Doordat het vochtgehalte (<5%) zeer laag is en de verbranding gelijkmatig verloopt, zijn het asgehalte en de roetaanslag verwaarloosbaar. Dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. U kan bovendien de resterende as als grondverbeteraar in de tuin verwerken. Houtbriketten zijn tevens makkelijk met slechts 1 aanmaakblokje aan te steken.

 

Klik hier voor onze houtbriketten (verwarm goedkoper met houtbriketten)

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@woodcom.eu

telefonisch bereikbaar vanaf:
9:00 – 12:00
12:30 – 17:30

Afhaling

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
B-2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za9:00 - 11:30
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

 

Facebook - WOODcom paginaPinterest WOODcom paginaInstagram WOODcom paginaTwitter WOODcom pagina

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden:
home | comfort | garden
België: Voor 15u besteld > levering 48u