Alles over bodembedekking

Hou je vast, tuinliefhebbers! Het is tijd voor de grote tuinschoonmaak, want opruimen is één ding, maar onze bodem rockt pas echt als we ‘m bedekken tegen dat geniepige onkruid.

Maar wacht even, welke glamour kies je? Boomschors, houtsnippers, cacaodoppen of hennepstrooisel? Het is bijna alsof je een outfit voor je tuin uitkiest!

Met een chique laagje schors tussen je planten wordt onkruid op een efficiënte manier buitenspel gezet. Die onkruidzaden krijgen geen spotlights meer, en dus kunnen ze niet eens denken aan kiemen. Plus, die laag houdt het vocht vast als een ware superheld en beschermt je planten tegen zomerse droogte en winterse vorst en regenbuien.

Maar hier is een geheimpje: boomschors is een echte held zonder de bodem zuur te maken. Geen zorgen, jouw tuin wordt geen zuurpruimenparadijs!

Wat je ook kiest als bodembedekking, onthoud één ding: de bodem moet een onkruidvrij feestje zijn voordat je het mag strooien. Dus haal die ongewenste gasten eruit, leg de rode loper uit, en laat je tuin stralen als nooit tevoren! 🌿✨

Tuinschors, functioneel én decoratief

Stap in de schijnwerpers, want tuinschors kopen is geen alledaagse bezigheid. Het is een keuze die de look van je tuin voor de komende jaren zal bepalen. En geloof me, schors heeft meer trucjes in petto dan je denkt!

Aan de ene kant maakt het je tuinonderhoud een fluitje van een cent. Aan de andere kant geeft het je groene oase een upgrade, waardoor je planten individueel nog meer shinen. Tuinschors regelt niet alleen de temperatuur van de bodem, maar jaagt ook insecten weg en voegt een vleugje voeding toe aan de aarde. Hoe cool is dat?

Met een jungle aan opties, van budgetvriendelijke boomschors tot de luxere varianten, is er voor elk wat wils. Dus kies verstandig, en je zult optimaal kunnen genieten van je eigen groene paradijs! 🌳✨

Tuinschors: Het Geheime Ingrediënt voor een Tuinfeest!

Dus, tuiniers van de groene velden, laten we praten over dat fantastische spul genaamd tuinschors. Een beetje functioneel, een beetje chic, en bovenal een game-changer voor jouw tuinfeest!

Hoeveel Tuinschors is Hot?

 • Een boomschors bodembedekker vraagt om wat volume. Reken op een laag van 7 tot 10 cm, maar hier zijn de VIP-factoren: worteldoek betekent minder schors nodig, en verschillende bodemtypes vragen om verschillende doseringen. Grote stukken schors voor grote drama, kleine voor subtiele flair. (Bereken het hier)

Tuinschors: The Easy-Breezy Application!

 • Goedkope boomschors is een vondst, en het aanbrengen is een fluitje van een cent. Maak je grond glam, gooi eventueel wat worteldoek neer, en strooi die schors als een pro. Te veel? Geen stress, schors heeft altijd een afterparty, denk aan bloembakken en vijverranden!

Welke Schors Past bij jou?

 • Ah, de keuzestress van tuinschors kopen. Klein voor minder licht (adios, onkruid!), groot voor een langdurig feestje. Dennenschors is de budgetvriendelijke VIP, terwijl Franse schors een zuiders tintje geeft. Houtsnippers zijn er voor de non-schors fans.

Details, Details: Oog voor Afwerking!

 • Tuinschors kopen is als het kiezen van je outfit, dus let op de details! Groot of klein, hand geselecteerd of niet, het maakt allemaal een verschil. Voeg wat tuinafboording toe voor de finishing touch en geef je vijver een natuurlijke make-over.

Dus, tuinparty-planners, tuinschors is jouw VIP-ticket naar een groener, chiquer feest. Laat die tuin stralen als nooit tevoren! 🌳🎉

Welkom in de Magische Wereld van Schors!

Buckle up, avonturiers, want we nemen je mee op een reis door de betoverende eigenschappen van onze diverse schorsoorten. Dus, zet je ontdekkingsbril op en laat je verleiden tot een wereld van kleuren, kalibers en ongekende levensduur. 🌿✨

Ontdek en Kies jouw Perfecte Match!

 • Elk schorsavontuur begint met een keuze, en geloof ons, er is voor elk wat wils. Ontdek de unieke eigenschappen, laat je betoveren door de kleurenpracht en kies jouw perfecte metgezel voor de tuinreis van je dromen.

Kleurexplosie: De Sterren van het Schorsuniversum!

 • Van warm bruin tot roodbruine terracotta, onze schorsen brengen een kleurexplosie naar jouw tuin. Elke tint heeft zijn eigen verhaal en voegt een vleugje karakter toe aan je groene oase.

Kaliberkriebels: Groot, Klein, Perfect op Maat!

 • Kaliber, de maatstaf van schorsbeleving. Grote stukken voor een grandioos statement, kleine voor subtiele flair. Laat het kaliber jouw tuinfeestje bepalen en geniet van de perfect op maat gesneden sfeer.

Levensduur Legends: Lang Leve de Magie!

 • Elk stuk schors draagt zijn eigen levensverhaal met zich mee. Sommige gaan voor de snelle betovering, anderen voor een langdurig sprookje. Ontdek welke legende het beste bij jouw tuin past en laat de magie voortduren.

Dus, tuinreizigers, duik in de wereld van schorsmagie, ontdek de unieke eigenschappen en kies de schors die jouw tuin tot leven brengt. 🌲🔮

 

 

Franse Pinus Maritima

Deze roodbruine sierschors is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een krachtige beschermer van je tuin. Verfraai bloemenperken en borders terwijl je de strijd tegen onkruid aangaat en de bodem tegen uitdroging beschermt.

🌳 Kenmerken:

 • Levensduur: 5 jaar betovering.
 • Formaten: Dubbel gezeefd voor perfectie: 10-20 mm of 20-40mm.
 • Kleur: Terracotta en roodbruin voor een warme uitstraling.
 • Compositie: Pure Pinusschors met vezels voor het verschil in detail.
 • Toepassingen: Ideaal voor opritten, borders, voortuinen, speeltuinondergronden, en schilderachtige wandelpaden.

Verwacht enkel topkwaliteit rechtstreeks van de gespecialiseerde sierschors fabrikanten uit de betoverende regio van Landes. Laat de Franse Pinus Maritima de magie naar jouw tuin brengen! 🌟🚀

Pinus Sylvestris

Deze schors, afkomstig van de majestueuze grove den, betovert je tuin met zijn vlakke bruine houtkleur. Een robuuste en natuurlijke uitstraling, recht uit het bos! Sterk en duurzaam, deze schors brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in jouw tuin.

🌳 Kenmerken:

 • Levensduur: 3-4 jaar tuinplezier.
 • Formaten: Kies uit 0-20 mm en 0-60 mm, passend bij jouw tuinavontuur.
 • Kleur: Warm lichtbruin, een hartverwarmende boskleur.
 • Compositie: Puur Pinusschors met vezels voor echtheid.
 • Toepassingen: Ideaal voor opritten, borders, voortuinen, speeltuinondergronden, en betoverende wandelpaden.

Laat de Pinus Sylvestris je meenemen naar het hart van het bos. Breng deze krachtige schors in huis en beleef de magie van het bos in jouw tuin! 🌲✨

Houtsnippers

Heb je ooit gedroomd van een tuin die niet alleen groen is maar ook een vleugje natuurlijke charme heeft? Daarvoor hoef je niet verder te zoeken dan houtsnippers, ook wel bekend als (hout)chips, de helden van de natuurlijke bodembedekking!

🌳 Kenmerken:

 • Natuurlijke confetti voor de tuin, van loof- of dennenbomen.
 • Budgetvriendelijk, stijlvol alternatief voor schors.
 • Jaarlijks vernieuwbaar voor frisse uitstraling.
 • Effectief wapen (10 cm laag) tegen uitdroging en onkruid.
 • Gesnoeide houtsnippers als magische toevoeging.
 • Duurzaam geproduceerd, langzame en stijlvolle vertering.
 • Visueel aantrekkelijk en krachtig bodemverbeteraar.
 • Milieuvriendelijke barrière tegen onkruid.
Dus, als je ooit hebt gedroomd van een tuin die eco-vriendelijk, stijlvol en plant-proof is, is het tijd om de Houtsnipper-Revolutie te omarmen! 🌲✨

Andere bodembedekkers zijn Cacaodoppen - Hydrokorrels - Lavakorrels - Hennepstrooisel

Ben je klaar voor een smakelijk avontuur in de wereld van bodembedekkers? Laat me je meenemen op een reis langs geurige cacaodoppen, luchtige hydrokorrels, robuuste lavakorrels en het veelzijdige hennepstrooisel!

 1. Cacaodoppen: Natuurlijk bruin, heerlijk ruikend bijproduct van chocolade. Voedzaam voor planten, ideaal als potten-afdekmateriaal. Samen met lavagruis en kleikorrels vormt het een effectief schild tegen slakken en houdt het katten op afstand.
 2. Hydrokorrels: Ademende terrasverrassing, gaat een leven lang mee. Vermindert onkruid en verdamping, perfect voor grote potten. Lavagruis is de fijnere variant voor de kenners.
 3. Lavakorrels: Veelzijdige rocksterren, voorkomen onkruid in het voorjaar (3-5 cm) en beschermen tegen vorst in de winter (8-9 cm).
 4. Hennepstrooisel: Licht, fijn, milieuvriendelijk. Ideaal voor onkruidbestrijding (2-5 cm) en snel verteerbaar voor de moestuin. Na de winter onder de grond mengen voor een blije bodem.

Upgrade je tuin met deze heerlijke bodembedekkers en geniet van een dankbare tuin! 🌿🌸

Conclusie: Vaarwel Onkruid, Hallo WOODcom Bodembedekkingen: De Magische Oplossing voor een Onkruidvrije Tuin!🌿

Het is tijd om afscheid te nemen van het eindeloze gevecht met onkruid en een warm welkom te heten aan de helden van de tuin – de WOODcom bodembedekkingen! Voor alle tuiniers die onkruid als een ongewenste gast beschouwen, hebben we goed nieuws: er is een slimme en stijlvolle manier om dit probleem aan te pakken.

🚫 Onkruid, Je Bent Vervangen!

 • Laat het zware wieden achterwege, want we hebben een geheime wapen tegen onkruidvorming: houtsnippers en boomschors. Ze zijn als de superhelden van de bodembedekking, klaar om onkruid op afstand te houden en je tuin te transformeren.

🌲 WOODcom Bodembedekkingen – Je Tuinverlossing:

 • Houtsnippers, afkomstig van loof- of dennenbomen, en boomschors zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje natuurlijke elegantie toe aan je buitenparadijs.
 • Deze slimme bodembedekkingen vergaan op een gestaag tempo, waardoor je jaar na jaar kunt genieten van een onkruidvrije oase zonder je zorgen te maken over het geduchte onkruidmonster.

💚 Waarom WOODcom Bodembedekkingen?

 • Weg met de eindeloze strijd en verwelkom de moeiteloze bescherming tegen onkruid. Het is tijd om te genieten van je tuin zonder dat onkruid roet in het eten gooit.
 • Houtsnippers en boomschors, met hun natuurlijke uitstraling, voegen niet alleen functionaliteit toe, maar tillen ook het visuele aspect van je tuin naar een hoger niveau.

Dus, zeg maar dag tegen onkruidstress en omarm de WOODcom bodembedekkingen. Jouw tuin verdient het om te stralen zonder de last van ongewenst groen! 🌳🌺

Betalingen: per overschrijving of met kaart via:  Wij aanvaarden: