De beste tips voor een geslaagde winter BBQ

1. Kleed je warm aan

Niet alleen jij moet je lekker warm aankleden, ook je gasten moeten er natuurlijk lekker warm bij kunnen zitten.

2. Zorg voor een goede winterbarbecue

In de zomer kun je werkelijk overal op koken. Bij een winterbarbecue ligt dat wat lastiger. Nu wil je een bbq die niet van dun materiaal is gemaakt, dus zo minder gevoelig is voor de buitentemperatuur. Zorg voor een bbq met deksel, zo verzeker je ervan dat je gerechten straks goed gaar worden.

3. Warmtebronnen en Verlichting

Een dikke winterjas, een sjaal en handschoenen helpen absoluut tegen de kou, maar een goede gastheer of gastvrouw zorgt natuurlijk ook voor warmtebronnen in de tuin.

Omdat het al vanaf 16:30 donker begint te worden, mag goede verlichting absoluut niet ontbreken in de tuin. Naast de normale tuinverlichting, is het een goed idee om voor extra verlichting te zorgen.

4. Het duurt langer & kost extra brandstof

In de winter is het koud en als het koud is, kost het meer tijd en brandstof om de juiste temperatuur te behalen. Dus extra zak houtskool of briketten en plan de bbq ook wat ruimer in dan normaal.

5. Kies fijne bij- en nagerechten

bv kies voor lekkere wintersmaken. bv als bijgerecht een gepofte (zoete) aardappelen en als nagerecht iets met appel of kaneel.

6. Daarnaast zijn er ook typische drankjes.

Bv Glühwein of lekkere warme chocomelk.

7. Plan B

Er zijn bepaalde weersomstandigheden die wel problemen kunnen zijn. Regen is de grootste boosdoener. Ja kan moeilijk al je gasten naar huis sturen, daarom zorg voor een plan B. Bijvoorbeeld dat je de BBQ onder een afdak kunt plaatsen, eten kan altijd binnen in huis.

Betalingen: per overschrijving of met kaart via:  Wij aanvaarden: