Aanbieding!
Brandhout haagbeuk ovendroogBrandhout haagbeuk ovendroog

Brandhout haagbeuk – ovendroog

Geschikt voor kleine- en middelgrote kachels

(3 klantbeoordelingen)

vanaf: 289,00 incl. BTW en levering

 • Blokken en dikke takken
 • Lengte van 25 cm tot 30 cm
 • Inclusief GRATIS afdekhoes
Kleine krat (540kg = +/- 1,1m³)
Oorspronkelijke prijs was: €349,00.Huidige prijs is: €289,00. incl. BTW en levering
Grote krat (950kg = +/-1,9m³)
427,00 incl. BTW en levering

Beschrijving

Brandhout Haagbeuk: Duurzaam Verwarmen met Kwaliteit

In de zoektocht naar de ideale brandstof voor je haard, is brandhout van haagbeuk een uitstekende keuze die niet alleen voor warmte zorgt, maar ook voor een duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. In deze uitgebreide gids ontdek je alles wat je moet weten over brandhout en waarom het een slimme keuze is voor een gezellige en groene warmtebron.

Waarom Brandhout van Haagbeuk?

Haagbeuk, ook bekend als Carpinus betulus, is een hardhoutsoort die zich onderscheidt door zijn dichtheid en langzame verbranding. Deze eigenschappen maken het ideaal voor gebruik als brandhout. Het hout van haagbeuk staat bekend om zijn hoge energieopbrengst en het produceren van een langdurige, gelijkmatige warmte.

Eigenschappen van Haagbeuk:

 1. Hoge Energiewaarde: Haagbeuk brandhout heeft een indrukwekkende energiewaarde, wat betekent dat het meer warmte produceert in vergelijking met sommige andere houtsoorten. Dit maakt het efficiënt en kosteneffectief.
 2. Langzame Verbranding: Het dichte karakter van haagbeuk zorgt voor een langzame en gelijkmatige verbranding. Hierdoor blijft de warmteafgifte consistent, waardoor je huis langer comfortabel blijft.
 3. Mooie Vlammen: Naast zijn functionele voordelen biedt dit brandhout ook esthetische voordelen. Het produceert mooie vlammen en creëert zo een gezellige sfeer in je woonruimte.
 4. Geringe Vorming van Vuurvonken: Haagbeuk heeft de neiging minder vonken te produceren tijdens het branden, waardoor het een veilige keuze is, vooral voor gebruik in open haarden.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid:

Het gebruik van dit brandhout is niet alleen gunstig voor de gebruiker, maar ook voor het milieu. Haagbeuk is een inheemse boomsoort die goed gedijt in diverse omgevingen. Door te kiezen voor haagbeuk, draag je bij aan duurzaam bosbeheer en behoud van natuurlijke habitats.

Hoe Haagbeuk Brandhout te Gebruiken:

 1. Goede Droogtijd: Zoals bij elk brandhout, is het belangrijk haagbeuk goed te laten drogen voordat je het verbrandt. Hierdoor verbetert niet alleen de verbrandingskwaliteit, maar wordt ook de efficiëntie van het verwarmingssysteem gemaximaliseerd.
 2. Geschikte Opslag: Bewaar het brandhout op een droge, geventileerde plaats. Dit minimaliseert vochtabsorptie en behoudt de kwaliteit van het hout.
 3. Aanmaakmateriaal Gebruiken: Om het aansteken te vergemakkelijken, kun je aanmaakmateriaal zoals aanmaakhout, aanmaakblokjes of aanmaakwol gebruiken.

Waar Brandhout Haagbeuk Kopen:

Overweeg je dit brandhout aan te schaffen? Ontdek de hoogste kwaliteit bij WOODcom. Wij bieden duurzaam geproduceerd brandhout dat voldoet aan de hoogste normen van efficiëntie en milieubewustzijn.

In conclusie, brandhout van haagbeuk is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, efficiënte en esthetisch aantrekkelijke verwarmingsoplossing. Maak de overstap naar haagbeuk brandhout en ervaar de warmte en sfeer die deze prachtige houtsoort te bieden heeft.

Bijkomende informatie

Gewicht 450-820 kg
Afmetingen 120 × 90 × 120-195 cm
Houtsoort

Haagbeuk

Verbrandingswaarde

11,4 GJ/m³

Vochtigheidsgraad

<15%

Gekloofd

Dikte +/- 5-20 cm – Lengte +/- 25-30 cm

Levering

Geleverd

3 beoordelingen voor Brandhout haagbeuk – ovendroog

 1. M. Puylaert

  Prachtig hout en een fijne levering. Hartelijk dank

 2. Roger Verschueren

  Wij hebben reeds 4maal brandhout besteld bij Woodcom, en steeds goed behandeld geweest. Correcte aflevering op de door ons gevraagde dag, en goede kwaliteit van hout. Niets op aan te merken

 3. Ferro Catherine (geverifieerde eigenaar)

  Zeer goede communicatie en levering .
  Beloofde kwaliteit . Heel fijn !!
  Top !

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *