Houtbriketten & kolen

Toont alle 10 resultaten

Houtbriketten & kolen

Bij aankoop van 2 verschillende testpakjes krijgt u nu een korting (wordt verrekend in het winkelmandje), dit om het verschil tussen beidde houtbriketten uit te proberen!
Omdat elke houtbriket zijn eigenheid heeft en zo te kunnen testen welke briket voor u en uw kachel het beste is.

Houtbriketten zijn het perfecte milieuvriendelijke alternatief voor brandhout. De houtbriketten van WOODcom hebben een lange brandduur en zijn dus ideaal om nog enkele uren op uw vuur te laten smeulen. Onze houtbriketten bevatten geen vocht en stoten dus veel minder schadelijke stoffen uit. Een schone verbranding gegarandeerd! Kortom, houtbriketten zijn het eigentijdse en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf. 

Waarom houtbriketten kopen?

Voor de productie van deze houtbriketten worden geen bomen omgezaagd.  Het wordt gemaakt van houtafval, wat bij zagerijen overblijft.

Zaagsel dus, uit timmerfabrieken en houthandels. Het zaagsel wordt met enorme kracht samengeperst en tot een compact rolletje gemaakt. Het vocht is nagenoeg verdwenen. En het is juist het vocht in het hout dat zorgt voor rookontwikkeling. Met het stoken van houtbriketten is er nagenoeg geen rook meer.

Houtbriketten hebben een heel aantal voordelen: 

  • Compact en gemakkelijk te stapelen waardoor er weinig opslagruimte nodig is
  • Vochtgehalte van 5-10% waardoor ze snel branden en het rendement zeer hoog is
  • Geven veel energie en gloeien lang
  • Ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk door een CO2 neutrale verbranding
  • Hout zonder bindmiddel waardoor er bijna geen as overblijft
  • Houtbriketten kunnen in allerlei soorten kachels.  Van speksteenkachel tot allesbrander, eigenlijk in alle kachels waar gewoon hout in kan.

Hoe stoken van houtbriketten

Houtbriketten zijn een zeer goede bron van verwarming, omdat briketten nog lang nagloeien en zo hun warmte blijft afgeven.

Het is van groot belang dat er genoeg zuurstof aanwezig is in de brandkamer van uw houtkachel of haard, want dit zorgt voor en optimale verbranding.

Aanmaken van de houtbriketten

Het aanmaken van de houtbriketten kunt u het beste doen met aanmaakhout en aanmaakkrullen. Het gebruiken van benzine, spiritus of kranten is niet de juiste manier om het branden van deze briketten op gang te krijgen. Naast dat het gebruik van deze producten gevaarlijk is , stoot het ook extra schadelijke stoffen uit tijdens het stoken van deze briketten. U kan deze gemakkelijk aan krijgen door te beginnen met twee blokken. Deze briketten kunt u in een driehoek leggen met wat aanmaakhout en aanmaakkrullen er tussen. Op deze manier zullen de briketten snel aan gaan en kunt u echt genieten van de warmte!

Bewaren van houtbriketten

Om optimale kwaliteit te garanderen is het belangrijk dat de houtbriketten opgeslagen worden op een droge plek. Wanneer houtbriketten vochtig worden en het vochtgehalte van 5-10% verloren gaat, zullen de briketten voor uw kachel uit elkaar vallen, met een lager rendement tot gevolg. Tip: laat de houtbriketten op een pallet staan zodat ze het vocht van de grond niet opnemen.

Nadelen houtbriketten

Heeft het stoken met houtbriketten ook nadelen? Eigenlijk zijn die er niet. Of het moet zijn dat het vuur geen geluid maakt. Het knappert niet, zoals bijvoorbeeld berkenhout doet. Je stookt niet alleen vrijwel geurloos, maar ook geluidloos.

Houtbriketten kopen bij WOODcom

Bij WOODcom kan u houtbriketten kopen voor elke kachel of open haard. Eiken briketten, bruinkoolbriketten, gemengde paketten, … voor ieder wat wils. Elke soort heeft zijn eigen specificaties en voordelen. Ziet u door het bos de bomen niet meer en twijfelt u welke houtbriketten het meest geschikt zijn voor uw kachel, haard, vuurkorf of vuurschaal? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Onze specialisten helpen u graag verder en geven u advies over de verschillende soorten houtbriketten die u kan kopen. Met behulp van de filters op de website kan u al een selectie maken op basis van onder andere het vlammenspel en de brandduur. Wilt u graag verschillende soorten houtbriketten voor uw kachel testen? Dan hebben wij speciaal voor u testpaketten. Bekijk ze hier!