Verwarm goedkoper met houtbriketten

Besparen op .... ?

Bespaar op uw verwarming

Het vochtgehalte van het hout bepaalt mede het rendement van uw kachel. Met WOODcom houtbriketten ligt dat onder de 5%, in tegenstelling tot het klassieke brandhout waar dit veelal meestal boven de 20% bedraagt (winddroog). Openhaardhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te krijgen. Gevolg is minder warmte en meer rook die uw kachel en schoorsteen vervuilen met roet en teeraanslag waardoor u meer risico loopt op schoorsteenbrand. Door verbranding wordt het vocht in het haardhout omgezet in waterdamp. Met deze dampvorming gaat echter ook de energie verloren die nodig was voor de verdamping. Daarom is de energiewaarde van brandhout met een vochtgehalte > 20% maar maar de helft van deze van houtbriketten. De verbrandingswaarde van onze WOODcom briketten zit dan ook gemiddeld boven de 5,3 Kw/h.

Milieubesparing

WOODcom heeft zijn brikettenpersen ondergebracht bij belangrijke fabrikanten van eiken parket. Vroeger werd dit zaagsel gewoon als afval behandeld. Nu wordt het zaagsel gerecycleerd en rechtstreeks naar de pers aangevoerd. Hierdoor bekomen wij houtbriketten van een uitzonderlijke kwaliteit. Onze houtbriketten zijn bijgevolg een zeer ecologisch product waarvoor geen enkele boom extra omgehakt moeten worden. De hierdoor bekomen optimale verbranding resulteert in 90% minder fijn stof en roetaanslag.

Weinig van ... ?

  • weinig opslagruimte veel energie
  • weinig asresten en gemakkelijk aan te steken

Weinig opslagruimte veel energie

Doordat de briketten hard geperst en compact verpakt zijn beschikt u ook daadwerkelijk over 960 kg stookhout. De meeste houtkratten wegen tussen de 800 en 900 kg met 20% vocht (water waarvoor u betaalt en dat eigenlijk enkel maar afkoelt) .

Ter vergelijking: 1 pallet Houtbriketten van 960 kg heeft een energiewaarde vergelijkbaar met 4m3 haardhout en neemt slecht 1/3 plaats in.

Weinig asresten en gemakkelijk aan te steken

Doordat het vochtgehalte (<5%) zeer laag is en de verbranding gelijkmatig verloopt, zijn het asgehalte en de roetaanslag verwaarloosbaar. Dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. U kan bovendien de resterende as als grondverbeteraar in de tuin verwerken. Houtbriketten zijn tevens makkelijk met slechts 1 aanmaakblokje aan te steken.

Betalingen: per overschrijving of met kaart via: