PELLETS

Toont alle 4 resultaten

Pellets (eiken, mix of naaldhout)

Pellets kopen bij WOODcom

Houtpellets zijn een hernieuwbare brandstof op basis van hout en vormen dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen het broeikaseffect. Ze zijn relatief compact en hebben een lage vochtigheidsgraad (ongeveer 10%). Daardoor kunnen ze zeer efficiënt en schoon verbrand worden. Door hun vaste staafvorm en kleine omvang kunnen ze eenvoudig en automatisch naar een brander getransporteerd worden.

Wanneer u ervoor kiest om houtpellets te kopen om te stoken, gebeurt de verbranding CO2-neutraal. Dit betekent dat er niet meer CO2-vrijkomt bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van het houtafval in de natuur. Het as-gehalte (de hoeveelheid as die vrijkomt bij de verbranding), is bijna nihil. Hoe minder as er vrijkomt bij de verbranding, hoe doeltreffender dit proces. Kortom, verwarmen met pellets is dus een ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke manier van stoken.

Verschillende soorten

Een goede kwalitatieve pellet bestaat zuiver uit houtafval (fijn zaagsel), afkomstig uit houtzagerijen. Tijdens het productieproces worden er geen bindmiddelen of lijm aan het zaagsel toegevoegd. Het zijn de harsen, die van nature in het hout voorkomen, die voor de binding zorgen.

Door de hoge druk en de natuurlijke harsen blijven deze goed hun vorm behouden. Tijdens het productieproces worden er dus geen chemische producten gebruikt waardoor de verbrandingsproducten die vrijkomen ook relatief schoon zijn.

Welke soort kopen?

Bij WOODcom hebben wij een uitgebreid aanbod pellets met elk hun eigen specialiteiten en voordelen. Welke soort pellets u best kan kopen hangt af van de KW van uw kachel en de grootte van de ruimte die u met uw kachel wilt verwarmen. Pellet kachels zijn in het algemeen ontworpen voor pellets met een diameter van 6 tot 8mm. In praktijk is 6 mm echter de norm. U kan bij WOODcom dennen, eiken, mix of hardhout pellets kopen. Dankzij de filters op de website krijgt u een selectie met geschikte pellets voor uw kachel en ruimte. Weet u toch nog niet goed welke pellets u nu best kan kopen? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij geven u graag advies. Ook kunnen de twijfelaars bij ons testzakken verkrijgen. Bekijk ze hier