Houtbriketten zijn het moderne en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf.

Besparing op uw stookkosten

Het rendement van uw kachel wordt mee bepaald door het vochtgehalte van het hout. Bij HotDevil briketten ligt dat onder de 5%, bij brandhout meestal boven de 20%. Openhaardhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te brengen. Het verwarmt minder en rookt, waardoor uw kachel en schoorsteen worden vervuild door roet en teer (zit in de damp belletjes en slagen aan in de schoorsteen) met direct gevaar voor schoorsteenbrand. Het door het openhaardhout opgenomen water wordt bij verbranding in waterdamp omgezet. Maar met deze damp gaat ook de energie verloren die voor de verdamping nodig was. Daarom heeft brandhout boven de 20% vochtgehalte slechts half zo weinig energiewaarde als houtbriketten. De verbrandingswaarde van onze Hotdevil briketten zit dan ook gemiddeld boven de 5,3 Kw/h

Milieubesparing

De Hotdevil heeft zijn persen ondergebracht bij grote fabrikanten van eiken parket. Vroeger werd dit zaagsel gewoon weggegooid. Nu wordt het direct opgezogen en naar onze persen geblazen, waar wij dan met onze hoogwaardige Duitse persen houtbriketten maken. Dit resulteert in een zeer ecologisch product waarvoor niet speciaal bomen omgehakt moeten worden. En bovendien produceren ze 90% minder fijn stof en roetaanslag door de optimale verbranding.

Weinig opslagruimte, veel energie

Omdat de briketten hard geperst zijn en compact verpakt is er bijna geen verloren ruimte en beschikt U echt over 960Kg stookhout. De meeste kratten hout wegen tussen de 800 en 900Kg met 20% vocht (water waarvoor u betaalt en dat eigenlijk enkel energie opslorpt).

Ter vergelijking: 1 pallet houtbriketten van 960Kg heeft een energiewaarde van 4m3 haardhout en neemt slechts 1/3 van de plaats in.

Weinig as en makkelijk te laten branden

Omdat het vochtgehalte (<5%) zeer laag is, is het asgehalte nihil en dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. De droge en gelijkmatige verbranding zorgt dan ook voor een te verwaarlozen roetaanslag. Bovendien kan de as door de zuivere verbranding als goede grondverbeteraar in de tuin uitgestrooid worden. Bovendien laat u de houtbriketten makkelijk met slechts 1 aanmaakblokje ontbranden. Ze zullen door de hogere temperatuur zeer snel de trek in uw schouw opstarten en zo direct die behaaglijke stralingswarmte geven. U verliest dus geen tijd met de opstartfase en u kunt meteen genieten.

De verschillende soorten HotDevil houtbriketten

Waarom Rekord bruinkoolbriketten?

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@hotdevil.be
Afhaling

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
B-2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za9:00 - 11:30
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

Facebook - WOODcom paginaPinterest WOODcom paginaInstagram WOODcom paginaTwitter WOODcom pagina

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden: