Pellets 100% EikPellets 100% Eik

Pellets 100% Eik testzak

Pelletkachel KW >10

25,70 incl. BTW en levering

  • Samengesteld uit 100% eiken zaagsel
  • Geen bindmiddel – CO2 neutraal – Uitzonderlijk rendement
  • Geen stof en zeer weinig asresten
  • DIN+ en FSC (duurzaam bosbeheer) gecertificeerd – diameter pellets 6 mm
  • LIMITED STOCK

Uitverkocht

SKU: BN-PEL-EIK-UN-T1 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Pellets 100% eik testzak

Houtpellets zijn een hernieuwbare brandstof op basis van hout en vormen dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen het broeikaseffect.

HOE WORDEN PELLETS 100% EIK GEMAAKT?

Pellets eikenhout worden geperst uit zuiver onbehandeld en droog zaagsel van eikenhout. Dit wordt gekenmerkt door het DIN+ certificaat van deze pellets eikenhout. Het zaagsel is een overschot uit de meubelindustrie. Zo zorgen pellets eikenhout ervoor dat alle delen van de boom zeker gebruikt worden. De hoge densiteit van de houtsoort zorgt ervoor dat het stoken van deze pellets het hoogste rendement oplevert.

MISVERSTAND OVER PELLETS EIKENHOUT!

Een groot misverstand is dat 100% loofhout geen natuurlijk bindmiddel zou bevatten en dat er chemisch bindmiddel wordt toegevoegd aan de pellets. Dit is onwaar en laat jezelf hier niet door vangen. Loofhout bevat net als andere houtsoorten ook lignine dat vrijkomt tijdens de persing en gebruikt wordt als organisch bindmiddel. Lignine is een biopolymeer dat in de celwand van plantaardige cellen zit.

U kiest voor eiken pellets omdat het de beste pellets op de markt zijn. Deze pellets heeft de beste stookkwaliteiten, en u heeft veel minder schoonmaak en de asresten zijn miniem.

Iedereen die deze pellets heeft gestookt, blijft deze eiken pellets kopen.

Er is maar 1 probleem: de voorraad is steeds beperkt omdat enkel 1 fabrikant deze maakt en die heeft een beperkte productie. Dus als u op het punt staat om ze te kopen, aarzel niet.  De voorraad is beperkt.

BOVENDIEN HOE TE GEBRUIKEN?

Net als elke andere pellets vul je gewoon je pellets reservoir in de kachel met deze pellets. Super gemakkelijk!

Video:

WAAROM PELLETS 100% EIK?

Van alle houtsoorten zorgt de densiteit van eikenhout voor het hoogste rendement en het laagste as-gehalte en weinig aanslag op het raampje. Dat betekent veel warmte met een mooie vlam en weinig opkuis achteraf. Ook is het zo dat een zak pellets eik wel 30% langer meegaat dan een zak naaldhout pellets! Deze pellets hebben ook geen hars wat dan weer beter is voor de schouw.

WAAROM PELLETS KOPEN BIJ WOODCOM?

Wanneer u ervoor kiest om houtpellets te kopen om te stoken, gebeurt de verbranding CO2-neutraal. Dit betekent dat er niet meer CO2-vrijkomt bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van het houtafval in de natuur. Het as-gehalte (de hoeveelheid as die vrijkomt bij de verbranding), is bijna nihil. Hoe minder as er vrijkomt bij de verbranding, hoe doeltreffender dit proces. Kortom, verwarmen met pellets is dus een ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke manier van stoken.

WELKE SOORT KOPEN?

Bij WOODcom hebben wij een uitgebreid aanbod pellets met elk hun eigen specialiteiten en voordelen.

Welke soort pellets u best kan kopen hangt af van de KW van uw kachel en de grootte van de ruimte die u met uw kachel wilt verwarmen.

Pellet kachels zijn in het algemeen ontworpen voor pellets met een diameter van 6 tot 8mm. In praktijk is 6 mm echter de norm.

U kan bij WOODcom dennen, eiken, mix of hardhout pellets kopen. Dankzij de filters op de website krijgt u een selectie met geschikte pellets voor uw kachel en ruimte. Weet u toch nog niet goed welke pellets u nu best kan kopen? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij geven u graag advies. Ook kunnen de twijfelaars bij ons testzakken verkrijgen.  Bekijk ze hier!

Bijkomende informatie

Gewicht 15 kg
Afmetingen 50 × 60 × 50 cm
Levering

Geleverd

Kachelgrootte

Pelletkachel KW≤ 12

Densiteit

730kg/m3

Houtsoort

Eik

Lood

<0.5mg/kg dry

Mercury

0,0006 mg/kg dry

Stof

0,37%

Sulfer

0,011%

Vochtigheidsgraad

4,22%

Asrest

0,40 – 0,45 (550°C)

Calorische waarde

Brut 19,61MJ/kg dry, Net 17,39 MJ/kg – 4,83kWh/kg

Aantal per colli

1 stuk

Volume

Zak

Inhoud per stuk

15kg

Lengte-x-Breedte-x-Hoogte

34x10x55

Toebehoren

Testpakken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pellets 100% Eik testzak” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *