Korrels

Toont alle 2 resultaten

Korrels zijn een biologisch product dat meer en meer gebruikt worden als bodembedekker.

Deze zorgen voor een onkruidvrije bodem.  Ook zorgen zij voor een luchtere bodem met een betere structuur.

Hoe aanleggen?

Bij de aanleg van een prairietuin kan je een laag korrels van 7cm invoeren.  Zorgen voor een gemakkelijk onderhoud en bieden tevens een isolerende laag in de winter.

Lavakorrels:

Lavakorrels zijn heel luchtig en poreus, uitstekend als bodembedekker bij planten die minder goed vochtige grond verdragen, zoals buxus, taxus, vaste planten en kruiden,….

Ze zijn ook ideaal als bodemverbeteraar. De korrels verluchten op een bijzonder sterke manier de zware vochtige grond, en dit voor meerdere jaren.

Hydrokorrels:

Dat zijn luchtige korrels van gebakken klei, zijn een erg mooi materiaal voor je terrasplanten. Het houdt heel lang (de korrels vergaan niet) en zo’n laagje weert het onkruid en remt de verdamping, zodat je minder water moet geven.

Tip! Cacaodoppen, lavagruis en kleikorrels weren slakken en houden de katten weg.

 

Bodembedekkers:

Onkruiden in bloemperken en op paden tasten esthetische aspect van uw tuin sterk aan. Het handmatig verwijderen van onkruid is een bijzonder vervelende en ook tijdrovende klus. Door het aanbrengen van een bodembedekker tussen de planten, krijgt je bloemperk een netjes en verzorgd uitzicht en bovendien beperkt het uitkiemen van het onkruid.

Bodembedekkers hebben echter nog andere voordelen: ze beperken immers ook het aantal gietbeurten, waardoor de plant tijdens periodes van droogte minder problemen zal ondervinden.

Daarbij komt nog dat bodembedekkers zich na verloop van tijd ontbinden waardoor er organisch materiaal aan de bodem is toegevoegd.