Hand HarkHand Hark

Handhark

SKU: BN-KLHARK-GG40-UN-L1 Categorieën: ,

Beschrijving

Handhark

Handhark met houten handvat.

Een harkraakrijfrakel of gritsel (Vlaams) is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een deel van de tuin dat al grof geëgaliseerd is fijner te egaliseren. Daarnaast kan een bladhark gebruikt worden als een soort bezem om gevallen blad of afgemaaid gras van het gazon te vegen. Ook is er een grashark of bladhark, die gebruikt wordt bij de winning van gras en hooi.

Een hooihark of rijf heeft vaak een punt aan het uiteinde van de steel. Daarmee wordt de hark rechtop in de grond gezet. Een hark die in een groot hooiland op de grond wordt gelegd is immers niet makkelijk terug te vinden.

Wordt een hark op de grond gelegd, dan doet men dat steeds met de punten omlaag. Ligt een hark met de punten omhoog en trapt iemand erop, dan slaat de steel in zijn gezicht.

Waarom heb je een Handhark nodig?

Tuin- en landharken gebruik je om jonge kruidgroei met ondiepe wortels in fijne ondergrond los te harken, vooral in de moestuin en tussen grind en mulch. Zo breng je de ongewenste plantjes met de wortel aan het bodemoppervlak en kan je ze opruimen of ter plekke laten verdrogen.

 

Waarmee tuinieren makkelijker, lichter, efficiënter en eenvoudigweg leuker wordt. En dat is toch uiteindelijk de bedoeling van tuinieren.

Klik hier voor het gehele tuingereedschap assortiment.

Extra informatie

Gewicht 0.2 kg
Afmetingen 7.5 × 1.1 × 31 cm
Levering

Geleverd