Siergrind

Toont het enige resultaat

Siergrind

Siergrind voor alle tuinstijlen

Grind is een losse steensoort, afkomstig van het afslijten van rotsen in de bergen en heuvels. Deze losse stenen krijgen dan na verloop van tijd een afgeronde, gladde vorm door het schuren van zowel stromend water als zand en andere stenen. Vele mensen kiezen ervoor om siergrind te gebruiken in hun tuin. De reden hiervoor is dat siergrind makkelijk te verwerken is, een vrij onderhoudsarm materiaal is en het in verschillende kleuren en maten komt. Voor elk interieur bestaat er wel siergrind in de juiste kleur. Al deze redenen maken het juist zo’n leuk product. Het is een vaste, zwaardere stof waardoor het niet snel wegvliegt zoals zand wel vaker durft doen en een laagje siergrind houdt ook nog eens het onkruid tegen.

Siergrind wordt vaak gebruikt in tuinen of plantenbakken, op opritten of terrassen en ook voor de aanleg van paden is siergrind een goede optie. Niet alleen voor het functionele, maar ook voor het decoratieve aspect is siergrind populair. Bij Woodcom vindt u verschillende soorten siergrind terug. Kies het beste siergrind dat aansluit bij uw wensen.

Met het gevarieerde aanbod grindsoorten wordt uw oprit, terras of tuinpad opgelicht. Laat uw creativiteit de vrije loop: goudgele dolomiet, sneeuwwitte keien, grijskleurige grind of andere tinten en structuren.Dankzij de Nidagravel grindstabilisatie is grind makkelijker beloopbaar.

Met de juiste grind trekt u de stijl van uw tuin of terras door.

Kleur buiten de lijntjes en laat uw oprit, terras of tuinpad oplichten.  Laat gewoon uw creativiteit de vrije loop.  Uw tuinpad, terras of oprit stoppen niet aan de laatste tegel. Ze lopen uit in stijl met deze decoratieve grindsoorten!

Siergrind, dolomiet grind of ardenner split?

Doordat er diverse soorten grind bestaan, is de juiste keuze maken niet altijd even simpel. Hoewel siergrind, dolomiet grind en ardenner split grotendeels geschikt zijn voor dezelfde doelstellingen, kiezen de meeste mensen regelmatig voor specifieke grindsoorten. Voor het leggen van opritten, wordt dolomiet grind vaak gezien als het beste product. Ook ardenner split is een veel gekozen grindsoort voor de aanleg van een oprit, parkeerplaats of pad. Siergrind wordt dan weer eerder gebruikt voor decoratie en in sommige gevallen voor het bedekken van paden.

Het verschil tussen grind en split is klein, maar niet onbelangrijk. Waar grind een gladde, vaak afgeronde vorm heeft, is split een hoekig gesteente. Daarom dat split minder snel gekozen wordt voor paden of decoratie.

Decoratieve siergrind soorten:

 • Ardenner Split 6-14mm
 • Dolomiet Gres Geel 8-16mm
 • Nero Basalt 8-11mm
 • Carrara Wit 25-40mm

Wanneer kies je voor WOODcom Siergrind?

De naam van dit materiaal zegt het zelf. Met siergrind kan u eender welke buitenruimte ‘sierlijk’ vormgeven. Het aanbod grindsoorten bij WOODcom is gevarieerd. Afhankelijk van het soort grind is het opgezakt in een verpakking van 20, 25 of bigbag.

 1. Budgetvriendelijk
 2. Kan wateroverlast voor komen (= waterdoorlatend)
 3. Eenvoudig in plaatsing
 4. Gevarieerd aanbod, ruime keuze
 5. Creatieve vrijheid
 6. Eenvoudig op te breken of te herstellen
 7. Grindstabilisatie voor een esthetische meerwaarde en meer comfort.

Aandachtspunten wanneer je kiest voor siergrind:

Open verharding, onkruid krijgt kans te ontkiemen (nvt bij Nidagravel).
Kans op groen worden op schaduwrijke plaatsen.

Hoeveel grind heeft u nodig?

Met of zonder grindstabilisatie, een grindlaag moet steeds minimaal 5 cm bedragen.

 • 1500kg big bag kunt u + 20m2  bedekken
 • 1000kg big bag of pallet kunt u + 14m2  bedekken
 • 500kg halve pallet of zakken kunt u + 7m2  bedekken

Rekening houdend met afhankelijk van fractie.

Vermenigvuldig het hoogste getal van de fractie met 3

Halfverharde grond met dolomiet grind

Wil u graag uw grond verharden, maar is dat geen optie? Misschien bent u opzoek naar een tijdelijk materiaal dat niet al te veel puin achterlaat? Hoe dan ook, een halfverharde grond is wat u nodig heeft. Als u geen idee heeft waar te beginnen, kan u altijd dolomiet grind overwegen. Deze steensoort komt evengoed in verschillende kleuren en is perfect geschikt voor opritten, paden en andere vormen van verharde of halfverharde gronden. Zo kan u nog steeds genieten van een stevige grond, zonder dat u cement of andere zware materialen hoeft te gebruiken.

Grindstabilisatie Nidagravel

Met Nidagravel® grindstabilisatie is wandelen, fietsen, rijden met een rolstoel of met de kinderwagen op grind geen probleem meer. Het grind wordt vastgelegd in de honingraten waardoor het niet meer kan verschuiven. Ontsierende sporen, plassen en kuilen behoren dan ook tot het verleden. Naast het stabiliseren van het grind zal Nidagravel ook de groei van onkruid en plantenwortels tegen gaan door het geotextiel dat aan de onderkant van de mat verlijmd is.

Een grindpad aanleggen bekijk deze video:

Wenst u meer info of andere soorten, mail naar: info@woodcom.eu