Spade in Zweeds BoronstaalSpade in Zweeds Boronstaal

Spade in Zweeds Boronstaal

40,62 incl. BTW en levering

SKU: BN-SPADE-S102-UN Categorieën: ,

Beschrijving

Spade in Zweeds Boronstaal

Spade met houten handvat.

Waarom heb je een Spade in Zweeds Boronstaal nodig?

Een spade, ook wel spa of steekschop genoemd, is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt bij graafwerk en bij het spitten van grond.

De spade is een variant van een schop of schep. In tegenstelling tot de schep heeft het blad van de spade een betrekkelijk grote massa, zodat hij met kracht in de grond kan worden gestoken. Het blad is rechthoekig van vorm, en meestal licht gekromd rond de as in het verlengde van de steel. De bovenrand van het blad is recht, zodat men er een voet op kan plaatsen om meer kracht uit te oefenen.

Op het uiteinde ervan bevindt zich meestal een handvat of hilt, in de vorm van een T-greep of D-greep. Het deel waarin de steel is aangebracht noemt men het huis of de dul. Het vormt een geheel met het blad, en is bij een spade nagenoeg in het verlengde hiervan aangebracht. Spades hebben geen holling zoals een schop en zijn daardoor minder geschikt om grond mee te verplaatsen, maar beter geschikt om grond mee af te steken. Wie een gat graaft, kan de randen met de spade recht af steken, om daarna de grond met een schep te verplaatsen.

Bijkomende informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 38 × 15 × 121 cm
Levering

Geleverd