Stropellets

Toont alle 3 resultaten

Stropellets

Stropellets kopen, geef uw paard het beste van het beste

Uw paard of andere hoefdier verdient de beste zorgen. Hier hoort onvermijdelijk een perfect stalbeheer bij. Stropellets kopen is de eerste stap naar de optimale bodem voor de stal. Maar wat zijn stropellets precies, wat zijn de voordelen en hoe gebruik u ze? Wij geven u hier alvast een aantal argumenten die aantonen dat pellets kopen efficiënt, duurzaam en gezond is voor uw dier.

Wat zijn stropellets?

Stropellets zijn korrels die gemaakt zijn van 100% zuiver tarwestro. Het stro is samengeperst tot staafvormige korreltjes en is in zakken verpakt. Pellets van stro bevatten geen chemische stoffen en zijn vrij van bacteriën en schimmels. Wanneer u ze op de bodem van de stal uitstrooit, zullen ze vocht opnemen en uiteenvallen tot een zachte bodembedekking.

Stropellets kopen geeft alleen maar voordelen

Stropellets zijn een zachte bedekking van de stalboden. Hierdoor krijgt uw paard of ander hoevedier een optimale bodem. Het is stofvrij zodat uw paard zeer zuivere lucht inademt. In tegenstelling tot stro voelen stropellets zeer aangenaam aan aan de poten en de hoeven. Voor uzelf heeft het zeker ook een aantal voordelen. Pellets zijn veel makkelijker te hanteren dan stro. Met stropellets heeft u veel minder volume nodig dan wanneer u stro gebruikt. Dit betekent dat u minder moet aanzeulen en minder opslagplaats nodig heeft. En uw afvalberg wordt ook een stuk kleiner. Sterker nog: met pellets wordt uw afvalberg herleid tot nul.

Stropellets kopen, hoe gebruiken en wat met de afval?

U strooit de stropellets eenvoudig open op de bodem. U merkt zelf heel snel hoe dik de laag moet zijn. De pellets vallen uit elkaar tot een zacht tapijt. Dagelijks neemt u de natste plekken weg en u vult regelmatig bij. Net als bij stro maakt u de stal op regelmatige basis volledig schoon. De restanten van de stropellets zijn niet zo volumineus als bij stro. En wat zo bijzonder is aan pellets: ze zijn volledig composteerbaar en worden helemaal afgebroken. Na gebruik kunt u de stropellets, of wat ervan over blijft, bijvoorbeeld op uw veld of tussen uw sierplanten strooien. Het vergt dus veel minder moeite om ze af te voeren dan wanneer u stro moet afvoeren.

Hoe deze pellets gebruiken?

Dat vindt u onder onze pagina Tips and Tricks.

Hoe zit het met de onderhoud ervan?

Verwijder dagelijks de droppings en de zeer vochtige plekken.
Voeg naar behoefte pellets toe, meng de pellets in de omringende geëxpandeerde pellets. Water gieten is niet nodig omdat de pellets bedding zachter is en poreuzer is.
Voorzie 1 tot 2 zakken per week, afhankelijk van de grootte van uw paard.
Tenslotte hark je de toplaag van het bed om een ​​gelijkmatige en donzige laag te verkrijgen.
Stro pellets composteert snel dus vergaat. (volledig biologisch afbreekbaar)
Na gebruik kan het mestafval als compost in tuin of land verwerkt worden zonder de bodem te verzuren.

Stropellets, zachte en gezonde stalbedekking voor uw paard.

Stropellets zijn duurzaam, dé toekomst voor stalbeheer

Vandaag de dag zijn er al heel wat stalhouders die de voordelen van stropellets hebben ontdekt. Wij zijn er zeker van dat dit dé toekomst wordt voor de bodem in de stallen. Met stropellets doet u gegarandeerd aan duurzaam en gezond stalbeheer.

Zijn de perfecte oplossing voor gezond en eigentijds stalbeheer, een natuurlijk product, 100% zuiver.

In elk geval weg met het ouderwetse stro dat onaangenaam is voor de hoeven van uw paard. Bovendien geeft U met deze pellets uw paard dat warme en geurige augustus gevoel (die oogstmaand) in de stal, het hele jaar door.

Die worden gemaakt van het beste stro dat vanaf eind juli wordt geoogst op zorgvuldig gekozen Europese velden. Wij gaan steeds ter plaatse om de kwaliteit en de verwerking te controleren.
Bovendien zijn deze gemaakt van zuiver tarwestro. Ze worden verhit en geperst tot pellets van de juiste afmetingen om optimaal gebruikt te worden.

Vandaar tarwestro is het enige en unieke bestanddeel van onze pellets. Als echte paardenliefhebbers staan wij garant voor de hoogste kwaliteit.