Tuinafboording

Toont het enige resultaat

Tuinafboording

Tuinafboording voor een net resultaat

Een verzorgde tuin, die netjes onderhouden wordt, maakt meer dan alleen het uitzicht van je huis mooier. Een mooie tuin zorgt dat je jezelf thuis voelt en er volledig kan ontspannen. Echter kruipt er in een goed onderhouden tuin wel veel werk en inspanning. Als je niet continu bezig bent met je tuin, dan wordt het een mengeling van alle planten door elkaar. Het gras groeit tussen de bloemen, er liggen kiezels in het gras en de sierschors heeft ook een eigen leven gekregen. Het goed scheiden van de verschillende oppervlakken in je tuin, kan het onderhouden ervan veel makkelijker maken. Je kan hiervoor een mooie afboording plaatsen. Je gebruikt een tuinafboording om je gazon, borders, moestuin of tuinpad gescheiden te houden. Een tuinafboording is een soort scheidingsmuurtje dat je plaatst zodat de verschillende beplantingen of materialen niet door elkaar geraken.

De soorten tuinafboording

Omdat er verschillende soorten tuinen en voorkeuren zijn, hebben wij meerdere types tuinafboording in ons assortiment. Wij verkopen enkel tuinafboordingen uit kunstof van het merk Ecolat®. Wij kiezen voor kunstof omdat deze veel meer mogelijkheden biedt dan de metalen of houten varianten. Zo zijn de kunststoffen afboordingen van Ecolat® in zowel rechtlijnige als gebogen toepassingen verkrijgbaar. Verder zijn onze afboordingen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo vind je altijd een stijl die in jouw tuin past. De Ecolat® afboording wordt bevestigd door middel van Ecopic® paaltjes met een H-profiel. Deze zijn eenvoudig te plaatsen.

Voor gebogen toepassingen is Ecolat® verkrijgbaar op rollen van 25 of 10m. Deze zijn buigzaam en ideaal voor glooiende vormen.
Anderzijds voor rechtlijnige toepassingen bestaat Ecolat® in de vorm van 2 meter lange latten.
Bovendien wordt Ecolat® bevestigd door middel van Ecopic® paaltjes met een H-profiel. Deze zijn eenvoudig in de grond te slaan en garanderen een hoge stabiliteit.

De voordelen van een tuinafboording in kunststof

Zoals eerder vermeld is een tuinafboording in kunststof veel beter dan een tuinafboording in metaal of een tuinafboording in hout. De afboording in hout zal namelijk snel beginnen rotten waardoor de stabiliteit niet gegarandeerd is en de levensduur beperkt is. De metalen afboording kan dan weer beginnen roesten. Dat zorgt voor een minder mooi uitzicht en het risico om op termijn scherpe, roestige kanten te krijgen. De Ecolat® tuinafboording in kunstof is ecologisch gefabriceerd in België uit 100% gerecycleerd kunststofafval. Dit zorgt er ook voor dat onze tuinafboording rotbestendig is. Je hebt dus gegarandeerd een boord die lang meegaat. Omdat de kunststof flexibel is, kan de tuinafboording perfect gebruikt worden voor glooiende vormen. Daarbij zijn ze makkelijk te vervoeren omdat ze oprolbaar zijn. Doordat kunstof lichter is dan metaal of hout, is het materiaal makkelijker te hanteren in gebruik. Als laatste is de kunstof tuinafboording makkelijk te plaatsen dankzij de Ecopic® paaltjes.

Op een rijtje:

 • Bovenal ecologisch: gefabriceerd uit 100% gerecycleerd kunststofafval
 • Belgisch fabricaat
 • Rotbestendig: bijzonder lange levensduur
 • Buigzame versie op rol: ideaal voor glooiende vormen (niet geschikt voor rechte borders)
 • Rechte versie als lat: ideaal voor strakke, rechtlijnige vormen
 • Bovendien makkelijk te transporteren (rollen)
 • Alsook licht hanteerbaar in gebruik
 • Bevestiging d.m.v.  Ecopic® paaltjes  – hoge stabiliteit verzekerd

Ecolat Tuinafboording plaatsen

Ecolat wordt gedeeltelijk ingegraven en stevig bevestigd in de grond met Ecopic paaltjes.
1) Ontrol de Ecolat op de plaats waar de afboording uiteindelijk komt. Graaf een sleuf en leg de Ecolat bij voorkeur minimum 2/3 in de grond.
2)  Klop met een rubber hamer de Ecopic paaltjes in de grond. Het  H-profiel  garandeert  een  hoge  stabiliteit.  De paaltjes komen zo’n 3 cm lager dan de bovenzijde van de Ecolat en zullen in de eindfase niet meer zichtbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing plaats je de paaltjes minimaal om de 50 cm.
3)  Bevestig de Ecolat met roestvrijstalen schroeven tegen de Ecopics (2 per paaltje).  Voor een mooi resultaat is de waterpas een handig hulpmiddel. Vul de zijde van de tuinborder aan met grond, schors, kiezel, …

Toepassingen

 • Specifiek voor gebogen en glooiende toepassingen
 • Gazon
 • Tuinpad
 • Border
 • Moestuin
 • Vijverrand

Bestel jouw tuinafboording bij Woodcom.com

Bestel eenvoudig online jouw nieuwe tuinafboording. We leveren snel en gratis aan huis. Zo kan jij er snel van genieten. Ontvang je graag advies of heb je nog vragen over één van onze producten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op het nummer 03/665 07 37 of via onze contactpagina.