Verschillende soorten houtbriketten

Verschillende soorten Houtbriketten

Houtbriketten zijn het moderne en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf. De voordelen van houtbriketten zijn legio. Zij worden van droog, onbehandeld houtafval gemaakt door te persen. Er worden geen bindmiddelen gebruikt. Sommige briketten branden als een stuk hout, andere gloeien dan weer meer.

GAMMA HOUTBRIKETTEN

Bekijk hier al onze producten

Wij hebben een zeer uitgebreid gamma van verschillende soorten houtbriketten en hoeveelheid.
Ontdek het en niets gaat boven het oergevoel van de heerlijke warmte bij een knetterend haardvuur!

INFO/BESTEL ONLINE

Uitleg van de verschillende soorten houtbriketten

HOTDEVIL-HOUTBRIKETTENNESTROEIKPACK

Hotdevil “Nestro eik”, de ronde briketten

Gemaakt van 100% eiken zaagsel zonder bindmiddel of andere additieven. Zij benaderen het meest de look en het gevoel van brandhout en worden in Duitsland zeer veel in haardcassettes gestookt. Een zeer hoge kw/h prestatie en een brandtijd tussen de 1 en 2 uur naargelang uw zuurstofregeling. Deze briketten kunnen ook gewoon in een open haard gestookt worden. Ze hebben het mooiste vlammenspel van al de briketten. Proper verpakt in een plastiek zak zullen ze zeer snel uw duur haardhout vervangen.

HOTDEVIL-HOUTBRIKETTENPINIKAYEIK8PACK

Hotdevil “Pinikay turbo eik”, de staafbriketten met zuurstofgat

Hotdevil Pinikay branden gelijkmatig op en vormen een mooie vlam door het gat in het midden, dat extra zuurstof aanzuigt tijdens de verbranding. Ze zijn dan ook ideaal zowel voor de kachel als voor de haard. Vanwege de hoge dichtheid (briket met de hardste persing) is het een langdurige verbranding, zodat er een langere afgifte en spreiding van de warmte ontstaat.

De pinikay behaalt zondermeer in het eerste halfuur de hoogste temperatuur en is dan ook uitermate geschikt voor cv-kachels en speksteenkachels. Door de snelle opstart en hoge temperatuur in de stookkamer van de speksteenkachel kan deze op korte tijd veel energie opzuigen en nadien gelijkmatig afgeven. Eiken pinikay heeft de hoogste kw/h tot 5,9 prestatie door het zuurstofgat en een brandtijd tussen de 1 en 1,5 uur naargelang de zuurstoregeling.

Pinikay wordt ook veel gebruikt om met halfdroog haardhout gemengd te stoken, zodat het vocht in het haardhout snel verdwijnt en er geen opstartproblemen zijn. Ook zeer interessant voor schouwen die minder goed trekken kan door de hoge temperatuur een goede schouwtrek verzekerd worden.

HOTDEVIL-HOUTBRIKETTENRUFMIXPACK

Hotdevil “echte ruf eik”, de blokbriketten

Echte ruf-briketten hebben steeds een duidelijke ruf-stempel in de briketten en zijn op de hoogwaardige Duitse ruf-persmachines gemaakt. Ze hebben een veel hogere densiteit, branden langer en vallen veel minder snel uit elkaar dan de namaak.

Onze eiken ruf-briketten zijn geschikt voor zowel de kachel als de open haard. Omdat ze heel sterk geperst zijn is hun vlam vergelijkbaar met deze van droog brandhout en laten ze verrassend weinig as na. De warmte wordt ook gelijkmatig afgegeven vanwege de continue verbranding. Vergeleken met haardhout hebben ze een veel grotere verwarmingscapaciteit vanwege het lagere vochtgehalte “(3-5%) en hoge densiteit. Het is de briket met de langste gloeifase een zeer hoge kw/h prestatie en een brandtijd tussen de 1,5 en 2,5 uur naargelang uw zuurstofregeling. Ook zeer geschikt voor de kleine kachel: door de afmetingen van de blokjes kan men met 3 stuks al een behoorlijke warmte creëren.

HOTdevil Pak BioBriq rufbriketten (9Kg) WOODcom

Hotdevil “BioBriq rufbriketten”, de blokbriketten

De Mega rufbriketten zijn lang branders, samengesteld echter uit zuivere houtresten van verschillende houtsoorten en geperst op originele RUF-machines.
Ze zijn geschikt voor zowel kachel als open haard.
De voortdurende, smeulende verbranding zorgt voor een zeer gelijkmatige en langdurig afgifte van de warmte. Het is dan ook belangrijk om voldoende zuurstof te geven bij het branden.
Door de compacte afmetingen zijn deze briketten ook zeer geschikt voor kleinere kachels.
BioBriq briketten zijn een 100% Belgisch product. Houtsnippers van de boomsnoei en het bosbeheer zijn de grondstof. Ze worden geperst in originele RUF- machines. De energie die nodig is voor de productie van briketten is 100% groen (biogas).
BioBriq is bovendien zeer zuinig in het gebruik. Dankzij de zeer hoge calorische waarde volstaat slechts één BioBriq voor een gezellige warmte, 3 uur lang, vergezeld van een mooi vlammenspel. De energie-efficiëntie is aanzienlijk hoger dan bij traditioneel hout en u stookt bovendien een duurzaam, ecologisch verantwoord product.

Woodcom

BE: +32 (0)3 665.07.37
info@woodcom.eu

telefonisch bereikbaar vanaf:
9:00 – 12:00
12:30 – 17:30

Afhaling

Magazijn Kapellen
Klinkaardstraat 210 B001
B-2950 Kapellen

Ma - Vr8:30 - 12:00
12:30 - 17:30
Za9:00 - 11:30
ZoGesloten
KLANTBEOORDELING

 

Facebook - WOODcom paginaPinterest WOODcom paginaInstagram WOODcom paginaTwitter WOODcom pagina

Betalingen: aan chauffeur, per overschrijving of met kaart via: Wij aanvaarden: