7 redenen waarom tuinieren leuk is!

Een tuin hebben is een cadeau, maar hem onderhouden lijkt soms een vergiftigd geschenk. Toch heeft tuinieren veel voordelen! Wedden dat je groene vingers weer kriebelen om je tuin onder handen te nemen na het lezen van deze blog?

1. Je bepaalt je eigen outfit

In je tuin loop je geen catwalk en bepaal je dus zelf de dresscode. Je lievelingsfleece, bodywarmer of broek met afgescheurde pijpen? In jouw tuin kan het allemaal, want jij bent de baas. Niets is zo leuk als in een comfortabele outfit tuinieren.

2. Je hebt minder stress

Last van stress in deze soms wat overprikkelde samenleving? Dan hebben we goed nieuws! Want het is wetenschappelijk bewezen dat tuinieren rustgevend en stress verlagend werkt. Tijdens het tuinieren komen endorfines vrij in je lichaam. Dat zijn stoffen die zorgen voor een ontspannen gevoel.

3. Ideaal voor bezige bijen

Zit je niet graag stil? En zie jij een weekje verlof eerder als een kwelling dan als beloning? Dan is tuinieren dé ideale bezigheid om je tijd nuttig te doden. Want je kan je helemaal uitleven en je tuin ombouwen! Na het zien van het resultaat zal je je gegarandeerd voldaan voelen!

4. Je mag creatief zijn

Tuinieren is ook een creatieve hobby. Je moet nadenken of alles bij elkaar past qua plantensoorten en kleuren. Maar eigenlijk zijn er niet veel regels en mag je in je tuin vooral doen wat jij wilt! Het tuinieren zorgt er ook voor dat je je hoofd eens leegmaakt wordt, waardoor het ruimte krijgt voor nieuwe ideeën. Na een uur tuinieren zit je al boordevol inspiratie voor andere dingen!

5. Het is gezond

Tuinieren is ook gewoon gezond. Je bent buiten in de frisse lucht en je beweegt. Een uur tuinieren kan er al voor zorgen dat je tussen 200 en 300 calorieën verbrandt. Een gezonde work-out dus! Bovendien neemt je lichaam een extra portie vitamine D op wanneer de zon schijnt!

6. Het is goed voor de portemonnee

Waarom naar de winkel gaan en drie keer meer betalen voor je groenten en fruit als je ze ook zelf kan telen? In je eigen moestuintje voorzie je zelf de groenten en fruit voor je hele gezin. Een extra voordeel: je eigen groenten en fruit zijn puur natuur en bevatten dus geen pesticiden.

7. Back to the basics

Met een schop, snoeischaar en gieter kom je al heel ver. Tijdens het tuinieren heb je geen hoogtechnologische snufjes nodig om goed werk te verrichten. Zet je gsm even uit en leg je laptop aan de kant, want die heb je niet nodig! Je bent niet alleen productiever zonder, maar je lichaam heeft er ook deugd van die prikkels even niet te moeten opnemen.