Meststoffen & Gazonzaad

Toont alle 6 resultaten

Meststoffen & Gazonzaad kopen: doe het doordacht

Natuurlijk tuinonderhoud begint bij de bodem en het gras. Elke plant, of het nu gras, bloemen, struiken of bomen zijn, heeft de juiste bodem nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Soms kiezen we voor uitheemse bomen en struiken die dan in een grond terechtkomen waar andere stoffen in zitten dan de streek waar ze vandaan komen. Of uw planten staan al heel lang op dezelfde plek en de bodem raakt uitgeput. De samenstelling van uw grond is niet altijd optimaal voor de planten die u er wenst in te planten. Dit is de voornaamste reden waarom u af en toe meststoffen moet toedienen aan uw grond.

Meststoffen kopen, kijk goed uit wat u koopt

Er zijn heel wat factoren die meespelen om de juiste keuze te maken tussen de verschillende soorten meststoffen & graszaden. Zo voorkom je onnodig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Als u meststoffen wilt kopen merkt u dat er verschillende soorten meststoffen zijn. Zo bestaan er meststoffen speciaal voor uw gazon, speciaal voor uw coniferen en er bestaan bijvoorbeeld algemene meststoffen die u over de ganse tuin kunt gebruiken. Ook voor uw groenen en fruit kiest u best de meest geschikte meststoffen om te kopen. Elk type van meststoffen bevat bepaalde stoffen die meestal voor één soort van planten of struiken geschikt zijn. Bekijk goed de samenstelling van de meststoffen. Laat u goed adviseren en vraag raad aan een professional. Hij zal u bijvoorbeeld kunnen zeggen wat de beste gazonmeststof of meststof voor uw aardappelen is. Enkel als u goed bent ingelicht bent u zeker dat u de perfect meststoffen heeft aangekocht en dat uw planten zich helemaal goed zullen voelen.

Verschillende samenstelling van meststoffen

Als u gaat kijken naar de mineralen die zoal in meststoffen zitten, dan zijn dit er heel wat. Stikstof, nitraatstikstof, ammoniumstikstof, kaliumoxide, zwaveltrioxide, boor, ijzer, mangaan en ga zo maar door. Chemici in laboratoria stellen deze meststoffen samen in functie van wat het resultaat moet zijn. Als bijvoorbeeld de zuurtegraad van uw tuin uit evenwicht is, dan kan magnesium houdende kalkmeststof een oplossing zijn. Als u een gazon heeft die in de schaduw ligt of waar regelmatig bladeren op vallen, dan kan er zich makkelijk mos ontwikkelen. Om dit te bestrijden kiest u voor een gazonmeststof met anti-mos. Deze bevat bijvoorbeeld organische stoffen zoals pluimenmeel of cacaodoppen. En er zitten zelfs nuttige bacteriën in verwerkt.

Meststoffen kopen:

Goede bemesting voor een gezonde bodem!
In een rijke, luchtige voedingsbodem groeien en bloeien jouw planten goed. Hoe gezonder en sterker planten zijn, hoe minder snel de planten vatbaarder zijn voor ziekte en plagen.
Met toedienen van een meststof voed je de bodem met mineralen en voedingsstoffen (nitraat, fosfor, kalium en overige elementen) die je planten nodig hebben om te groeien.
Er zijn heel wat factoren die meespelen om juiste bemesting te krijgen:
1) Laat de bodem ademen
2) Welke grondsoort heb je?
3) Mest en bodemverbeteraars
4) Compost

Gazonzaad kopen:

Men staat er niet zo gauw bij stil, maar graszaden kopen is een kunst. Niet elk soort gras is hetzelfde.
Het is de bedoeling om precies dat graszaad te kopen dat voor een aantal jaren een prachtig gazon oplevert in uw tuin.
Er zijn heel wat factoren die meespelen om het juiste gazonzaad te kopen:
1) Waaraan moet uw gazon voldoen?
2) Wordt uw gras veel betreden of zijn er kinderen in huis die veel op het gazon spelen?
3) Mag uw gazon snel groeien of heeft u liever een tuin die niet veel onderhoud vraagt?
4) Ook de ligging van uw gazon is belangrijk bij de keuze als u graszaden wilt kopen :

  • Als u veel bomen in en om de tuin heeft staan, vallen er bladeren op het gazon en kan dit mos en kale plekken veroorzaken.
  • Als uw tuin in volle zon ligt, zal u het vaker moeten besproeien.

Hoeveel meststoffen heeft u nodig?

Meststoffen kopen doet u  in grote of in kleine hoeveelheden: zakken van 20 kg of van 25 kg bijvoorbeeld. Of u kunt ook een volledige pallet aankopen. Ook de prijzen per kg lopen soms uiteen. Maar wees gerust, ook bij goedkope gazonmeststof is de kwaliteit uitstekend. Hoeveel u precies nodig heeft vindt u ook bij de specificaties van het product. Strooi de eerste keer niet te veel. De planten zouden hieronder kunnen lijden. Het is beter om meerdere keren kleine hoeveelheden meststof toe te dienen en de behoeften van de planten in het oog te houden. Grotere verpakkingen zijn over het algemeen goedkoper dan kleinere verpakkingen. U hoeft de hele inhoud van de verpakking ook niet telkens volledig op te gebruiken. Meststoffen blijven immers een hele tijd goed en kunt u ze gewoon ergens bewaren voor een volgende keer. Op zoek naar goedkope gazonmeststof? Dan koopt u dus best in bulk. 

Meststoffen & Gazonzaad kopen? Doe het gewoon online

Maak het u gemakkelijk wanneer u meststoffen of gazonzaad wilt kopen en koop het via internet bij WOODcom. De kwaliteit is uitstekend en het wordt gewoon geleverd op het adres dat u aangeeft.

Het tijdig bemesten van de tuin is essentieel voor een frisgroene, gezonde en bloeiende tuin + bovendien uw grasperk onderhouden levert aantal jaren een prachtige gazon op in uw tuin!