Zwembad

Toont alle 4 resultaten

Chloor schoonmaakmiddel houdt uw zwembadwater perfect in orde

Chloor schoonmaakmiddel voor het zwembad is noodzakelijk om uw zwembad vrij te houden van bacteriën en tegelijkertijd mooi helder te houden. Water dat stilstaat vertoont snel algen, er komen bacteriën in en het gaat slecht ruiken. Door de juiste hoeveelheid chloor toe te voegen, voorkomt u deze kwaaltjes.

Hoe werkt chloor schoonmaakmiddel precies?

Het chloor schoonmaakmiddel bevat vrije chloor. Dit breekt deeltjes vuil in uw zwembad af en doodt virussen en bacteriën. Het is noodzakelijk om het chloorgehalte in uw zwembadwater perfect te houden. Als er te weinig chloor in het water zit, heeft u kans op bacteriën en infecties. Bij een te hoog chloorgehalte komt er te veel chloor vrij uit het water en kan dit negatieve gevolgen voor uw gezondheid hebben. Te veel chloor kan namelijk schade aan uw longen en ogen veroorzaken. Ook badtextiel zoals zwemkledij en badhanddoeken zullen verbleken of zelfs langzaam stuk gaan bij een te hoge concentratie aan chloor.

Chloor schoonmaakmiddel in combinatie met andere onderhoudsproducten

Vloeibare chloor voor het zwembad heeft het voordeel dat het snel en volledig oplost in het water. Chloor werkt pas perfect als ook de pH-waarde van uw zwembadwater perfect is. Daarom controleert u best het pH gehalte van uw water vooraleer chloor toe te voegen. U moet dan soms pH+ of pH- toevoegen om het pH-gehalte te corrigeren. Daarna kan u de chloor toevoegen. Een ander product is bijvoorbeeld vlokmiddel voor het zwembad. Dit is een product dat het fijne stof, dat niet tegen gehouden wordt door uw filters, bij elkaar laat klitten. Het resultaat zijn een soort vlokken die op de bodem drijven en die u makkelijk met de stofzuiger kunt weghalen.

Hoeveel chloor heeft u nodig voor uw zwembad?

Er zijn diverse elementen die het chloorgebruik voor uw zwembad bepalen. Het chloor verdampt bijvoorbeeld sneller bij veel zonlicht. Bijgevolg zal u tijdens zonnige en warme perioden meer chloor moeten toevoegen dan bij grijs en regenachtig weer. Als uw zwembad op een schaduwrijke plek ligt of er vallen vaak boombladeren in, zal het water sneller zuur worden en zal u meer chloor moeten toevoegen. Het op peil houden van uw chloorgehalte is niet altijd eenvoudig. Daarom bestaan er meettoestellen om uw pH-gehalte, chloorgehalte en andere factoren nauwkeurig te meten. Dankzij deze instrumentjes weet u welk product u precies dient toe te voegen. En uiteraard zal u na een tijd de nodige ervaring krijgen in het toedienen van chloor schoonmaakmiddel. Laat u zeker in het begin dat u een zwembad heeft begeleiden door professionals. Als u vragen heeft over het onderhoud van uw zwembad, laat het ons gerust weten. Wij geven u graag advies. Zo kunt u optimaal genieten van een proper en gezond zwembad.