Beschrijving
SunnyPool vloeibaar vlokmiddel
Vlokmiddel zorgt ervoor dat fijne zwevende vuildeeltjes in het zwembadwater samen vlokken en naar de bodem zinken (dus beter gefiltreerd kunnen worden), waarna ze makkelijk verwijderd kunnen worden.
Het gaat melkachtig water tegen en maakt water resistenter tegen algengroei. Zo bekomt men een kristalhelder zwembadwater.
We zwemmen allemaal graag in schoon en prachtig helder water. Door vlokmiddel is zwemwater hygiënischer en helder.
Dosering SunnyPool vloeibaar vlokmiddel zwembad:
Voeg 1/4e liter vloeibaar vlokmiddel toe per 25m³ water.
Stop de filtratie, voeg het vloeibaar vlokmiddel toe aan een doseringsmodule met water en verdeel dit mengsel gelijkmatig over het zwembadoppervlak. Na 8 uur kunnen de vlokken van de zwembadbodem gezogen worden. Afvoeren via de riolering.
Hoe doseert u vlokmiddel op de juiste manier?
Het is van belang om het vlokmiddel snel en continu te mengen voor een optimale werking. Een eenmalige dosering is geen optie. Vlokmiddel moet eerst goed mengen en daarna met de minuscule deeltjes in het zwemwater een vlok vormen en dat heeft tijd nodig: minimaal 10 seconden vóórdat het gefilterd wordt. Aangezien de snelheid van de waterverplaatsing vóór het filter meestal 1,5 m/s bedraagt, heeft u een leiding nodig van circa 15 meter lengte. Die ruimte is er doorgaans niet. Wij adviseren bij voorkeur zo dicht mogelijk na de circulatiepomp te doseren. Is de afstand tot aan het filterbed korter dan 10 seconden? Dan kunt u overwegen om vóór de circulatiepomp te doseren, waarbij het vlokmiddel goed mengt met de deeltjes in het zwemwater. Doseren voor de circulatiepomp lukt het beste bij een pomp met een toerental tussen de 1.000 en 1.500 rpm. Bij een hoger toerental bestaat echter de kans dat de gevormde vlokken in de pomp kapot slaan, waardoor het effect teniet wordt gedaan. De juiste keuze voor de doseerplaats en het type vlokmiddel blijft maatwerk en is per type filtersysteem en pomp verschillend.
Wat beïnvloedt de werking van het vlokmiddel?
De pH! Bij een te laag pH heeft het vlokmiddel langere tijd nodig in het water voordat er vlokken ontstaan. In het meest nadelige geval gaat het vlokmiddel dan door het filter, zonder afgevangen te worden en ontstaan de vlokken pas in het zwemwater.
We weten dat de pH een nauw verband heeft met de buffercapaciteit. Wanneer het water een te geringe buffercapaciteit heeft (waterstofcarbonaatgehalte <40 mg/L), is de zuurgraad minder stabiel en gaat het de goede werking van het vlokmiddel tegen. De meeste vlokmiddelen zijn namelijk zuur en verlagen lokaal de pH van het zwemwater als de buffercapaciteit onvoldoende is. Bij de juiste buffercapaciteit en pH start het vlokproces juist direct. Ons advies: zorg voor een juiste waterstofcarbonaatgehalte en bekijk welk vlokmiddel het beste past bij de gemiddelde samenstelling van het zwemwater.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.