Hoe stook ik houtbriketten?Hoe stook ik houtbriketten?

BioBriq Rondo briketten

Ardense productie

(2 klantbeoordelingen)

vanaf: 19,50 incl. BTW en levering

 • Brandt zeer lang.
 • Subtiel en mooi vlammenspel.
 • Beste briket op de markt.
 • Geproduceerd in de Ardennen.
Testpak (+/-8,5kg)
19,50 incl. BTW en levering
2 stk (+/-17kg)
23,99 incl. BTW en levering
Mini Pallet (16stk = +/-136kg)
168,00 incl. BTW en levering
Halve Pallet (56stk = +/-476kg)
319,00 incl. BTW en levering
Pallet (112stk = +/-952kg)
499,00 incl. BTW en levering
SKU: BN-BIOBRIQ-ROND Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Ontdek de Duurzame Warmte van Ecologische Houtbriketten

In een wereld waar milieubewustzijn steeds belangrijker wordt, zijn ecologische houtbriketten de perfecte keuze voor milieubewuste consumenten. Deze hoogwaardige brandstofblokken bieden niet alleen een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, maar dragen ook bij aan het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen. In deze gids onderzoeken we de voordelen van houtbriketten en waarom ze de ideale keuze zijn voor milieubewuste huiseigenaren.

Wat Zijn Ecologische Houtbriketten?

Ecologische houtbriketten zijn vervaardigd van samengeperste houtsnippers, zaagsel en houtresten, en ze bevatten geen bindmiddelen of toevoegingen. Dit maakt ze een duurzame en milieuvriendelijke keuze, omdat ze afval minimaliseren en bijdragen aan het behoud van onze bossen. In vergelijking met traditioneel openhaardhout, dat vaak afkomstig is van bomenkap, zijn houtbriketten een veel duurzamere optie.

Voordelen van Ecologische Houtbriketten

 1. Propere verbranding en een proper huis: De verbranding van Houtbriketten produceert minder rook, as en creosoot, wat resulteert in schonere rookkanalen en een schonere omgeving. Bovendien verliezen deze BIOBRIQ-briketten geen stof en schilfers. Gedaan met elke keer de omgeving van de haard proper maken met vuilblik of stofzuiger.
 2. Gemakkelijk in gebruik: Houtbriketten zijn eenvoudig te stapelen en op te bergen. Ze ontbranden snel en branden gelijkmatig, wat ideaal is voor kachels, open haarden en houtkachels.
 3. Milieuvriendelijk: Ecologische houtbriketten verminderen de CO2-uitstoot omdat ze gemaakt zijn van houtafval in plaats van vers gekapte bomen. Dit draagt bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk.
 4. Efficiëntie: Deze briketten hebben een hoog energierendement en een lange brandduur, wat betekent dat u minder brandstof nodig heeft om uw huis warm te houden. Dit resulteert in kostenbesparingen.
 5. Veelzijdigheid: Houtbriketten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor het hele jaar door, ongeacht het seizoen.

Toepassingen van Ecologische Houtbriketten

De veelzijdigheid van ecologische houtbriketten maakt ze geschikt voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele van de meest populaire manieren waarop mensen deze duurzame brandstof gebruiken:

 • Verwarming van woonruimtes: Of u nu een open haard, kachel, houtkachel of pelletkachel hebt, houtbriketten bieden de warmte en gezelligheid die u zoekt.
 • Outdoor activiteiten: Deze briketten zijn ideaal voor barbecues, kamperen en als brandstof voor vuurkorven. Hun schone verbranding maakt ze perfect voor het creëren van een gezellige sfeer in de buitenlucht.
 • Industrieel gebruik: Bedrijven kunnen onze houtbriketten gebruiken voor verwarmings- en energiedoeleinden, wat resulteert in kostenbesparingen en een verminderde ecologische impact.

Het Kopen van onze Houtbriketten

Als u overweegt om ecologische houtbriketten aan te schaffen, is het belangrijk om te weten waarop u moet letten. Hier zijn enkele tips voor het kopen van hoogwaardige houtbriketten:

 1. Kies een betrouwbare leverancier: Zoek naar een leverancier die gecertificeerde houtbriketten aanbiedt en die zich houdt aan milieuvriendelijke productiepraktijken.
 2. Controleer de samenstelling: Bekijk de ingrediënten van de briketten om er zeker van te zijn dat ze geen schadelijke toevoegingen bevatten.
 3. Opslag en gebruiksaanwijzingen: Zorg ervoor dat u begrijpt hoe de briketten moeten worden opgeslagen en gebruikt om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.
 4. Overweeg uw specifieke behoeften: Afhankelijk van de toepassing en uw verwarmingsbron, kunt u kiezen tussen verschillende vormen en maten van onze houtbriketten.

Conclusie

Ecologische houtbriketten zijn een duurzame en verantwoorde keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om warmte te genereren. Met hun vele voordelen, van schone verbranding tot kostenbesparing, zijn onze houtbriketten een slimme investering voor zowel uw huis als het milieu. Maak vandaag nog de overstap naar deze ecologische warmtebron en geniet van de voordelen voor de lange termijn.

Bij WOODcom bieden we hoogwaardige houtbriketten die voldoen aan alle ecologische normen en milieuvriendelijke productieprocessen. Neem contact met ons op om uw bestelling te plaatsen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Bijkomende informatie

Gewicht 8,5 kg
Afmetingen 50 × 30 × 9 cm
Houtsoort

Mix van Ardense houtsoorten

Calorische waarde

5 kWh/kg

Vochtigheidsgraad

< 5%

Asrest

< 2%

Brandduur - Vlammenspel

Traag brandend – levendig vlammenspel

2 beoordelingen voor BioBriq Rondo briketten

 1. Stijn claessens (geverifieerde eigenaar)

  Hallo, we hebben een kolen kachel/houtkachel. Het stoken met kolen is intensief en brengt veel stof en vuil met zich mee.
  Deze winter de biobriq geprobeerd amai wat een verschil in gebruik gemak mooie verbranding en warmte gemakkelijk te stokckeren.
  De verbranding as gaat gewoon op de compost hoop wat een verschil met kolen. Heb vroeger gewoon hout gestookt maar deze rollen geven veel meer warmte.Top product. Gas rekening daalde drastisch. Benieuwd dat we met een pallet de winter doorkomen.

 2. WHeCo

  Altijd waren we trouwe gebruikers van Nestro Eik briketten, waar we steeds zeer tevreden over waren. Totdat de BioBriq Rondo op ons pad kwam; we dachten, waarom geven we ze niet gewoon een kans? Niet alleen zijn ze iets voordeliger, maar ze komen ook nog eens uit de prachtige Ardennen. En eerlijk gezegd, we hadden niet verwacht dat ze zouden kunnen tippen aan de warmteopbrengst en duurzaamheid van Nestro Eik. Maar verrassend genoeg presteren ze net zo goed. We zijn absoluut tevreden en zullen zeker nog meer van deze briketten aanschaffen!

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *