Middelgroot kaliber

Toont alle 3 resultaten

Schors middelgroot

Hier vindt u onze middel maat van verschillende soorten sierschors / tuinschors / boomschors.

Pinus Sylvestris:

Ook genaamd Sylvester boomschors is afkomstig van de grove den met de lange naald.

Deze schors heeft een vlakke bruine houtkleur, van de schors afkomstig. Het is een sterke schors die lang meegaat.

Voor in de kleine maten is het een uitstekende schors om onkruid te vermijden.

Ook als onderlaag kan het perfect gebruikt worden.

Deze sierschors is handig verpakt in zakken van 60 liter zodat U deze direct op uw gewenst plek kan verwerken.

Dit bespaart U veel tijd, vuil op de oprit en verlies van materiaal.

Heeft U een paar zakken te veel, dan kan U ze gerust opbergen en dat kan u nadien bij strooien.

Pinus Maritima:

Is een roodbruine sierschors die erg mooi staat in een tuin of een park en een uitmuntende kwaliteit heeft!

Top kwaliteit van de gespecialiseerde sierschors fabrikant uit de Landes.
Onze schors is handig verpakt in zakken van 60 Liter zodat U de boomschors direct op uw gewenst plek kan verwerken.

Dit bespaart U veel tijd, vuiligheid op de oprit en verlies van materiaal.
Heeft U een paar zakken te veel, dan kan U ze gerust opbergen en nadien bij strooien.

Waarom boom-of sierschors kopen?

Sierschors kopen heeft een heel aantal voordelen. Ten eerste houdt schors de groei van onkruid tussen uw planten tegen. Dat is de meest voor de hand liggende reden waarom u sierschors zult kopen. Anderzijds regelt een bodembedekking de temperatuur van de grond en houdt het water langer vast zodat uw grond minder snel uitdroogt. Sierschors is hout en dit geeft langzaamaan zijn voedingsstoffen af aan de bodem. Met andere woorden: het voedt uw planten. Ten derde reflecteert boomschors het zonlicht waardoor de planten beter groeien. Als u daarnaast schors gebruikt in uw moestuin, dan houdt het groenten en fruit zoals aardbeien en pompoenen veel properder. Daarenboven spoelt dankzij een bodembedekker als schors de grond minder snel weg en gaat u erosie tegen. Tenslotte doet boomschors uw planten veel beter uitkomen. Alleen maar voordelen dus!

Hoeveel tuinschors heeft u nodig?

Een boomschors bodembedekker moet dik genoeg aangebracht worden. Doorgaans wordt er een laag van 7 tot 10 cm gerekend. Bereken de oppervlakte die u wilt bedekken en bereken zo het volume dat u nodig heeft. Dit zijn echter slechts richtlijnen. Er zijn andere factoren die de nodige hoeveelheid mee bepalen. Bij het gebruik van worteldoek moet u minder boomschors kopen. Bij een zandleem of kleigrond moet u minder boomschors bestellen dan bij pure zandgrond. En bij grotere stukken boomschors heeft u meer nodig dan bij kleine stukken.

Sierschors kopen? Let op de details en de afwerking

Bij het kiezen van tuinschors, gaat u natuurlijk een bepaalde uitstraling voor uw tuin nastreven. Let daarom goed op de details als u boomschors koopt. Grote stukken hebben een andere uitstraling dan kleine stukken. Grote stukken dekken minder goed dan kleine stukken, maar gaan dan weer langer mee. Handgeselecteerde boomschors is zorgvuldig uitgezocht en zal bijvoorbeeld geen vezels aan de randen vertonen waardoor de bodembedekking een strakkere uitstraling krijgt. Om uw tuin helemaal in orde te brengen, gaat u niet alleen dennenschors kopen, maar is het ook belangrijk om aan de afwerking te denken. Denk bijvoorbeeld aan tuinafboording die ervoor zorgt dat uw tuinschors niet op uw verharde oprit terecht komt. Als u een vijver heeft, kunt u deze met tuinafboording afwerken en hierrond een laag sierschors leggen. Zo krijgt uw vijver een zeer natuurlijke uitstraling.

Schors online bestellen?

Houtschors kopen voor uw tuin kan perfect online. U ziet er onmiddellijk de verschillende soorten en de verschillende boomschors prijzen. Het voordeel van online bestellen is dat het thuis geleverd wordt en dat u zelf niet voor vervoer hoeft te zorgen. Boomschors is wel licht van gewicht, maar u zult versteld staan over het volume dat u nodig heeft voor uw tuin.  Reken op de website nog even uit hoeveel u precies nodig heeft, maak uw keuze en bestel online. Binnenkort ligt uw tuin er niet alleen volledig netjes bij, u zult ook minder werk hebben om onkruid te bestrijden.

Dankzij boomschors geniet u dubbel van uw tuin!